Bérfőzés feltételei
A Demeter Pálinka Manufaktúra kézműves technológiával készült CARL lepárlót használ. A rézből és rozsdamentes acélból készült CARL készülékeket a legkiválóbb főzdék választják szerte a világon esztétikusságuk, kézi megmunkálásuk, precizitásuk, aroma tányérjaik és természetesen az általuk főzött kiváló minőségű pálinka miatt. A CARL rendszeren egyszeres lepárlású pálinka előállítását vállaljuk. Főzőüstjeink térfogata 2 x 600 liter, melyen minimálisan 300 liter cefrét főzünk le.
Az Ön gondosan gyűjtött gyümölcséből, törkölyéből készült cefréjéből a lehető legjobb minőségű pálinkát készítjük, optimális kihozatallal. Pálinkafőzdénk biztosítja, hogy értékes gyümölcséből készült cefréje vagy pálinkája nem keveredik másokéval. A bérfőzésen túl pálinkafőző mesterünk tanácsot ad cefréje elkészítéséhez, tárolásához, illetve bármilyen szakmai kérdésére szívesen válaszol. A pálinkafőzés folyamatát természetesen végigkövetheti.
Bérfőzés árak
Főzési díj: 1500 Ft/ liter, ill. 1600 Ft/liter a csonthéjas gyümölcsökből készült cefrék esetében, mivel ezeket főzés előtt kimagozzuk. 5500 Ft/felöntés energiaköltséget számolunk fel abban az esetben, ha a kihozatalból és a főzési díjból ez az összeg nem realizálódna. A fenti árak az ÁFÁ-t tartalmazzák, és 1 liter 50°-os alkoholtartalomra beállított alkoholtartalomra értendőek.
Szabad bérfőzés időpontjainkra itt jelentkezhet: Ács Róbert, +36 30 232 6243 vagy +36 42 200 209.
Bérfőzés
A bérfőzés és magánfőzés fogalmát, szabályait a 2010. évi XC. törvény, valamint az egyes adózási tárgyú PM rendeletek módosításáról szóló 4/2010. (VIII. 13.) NGM rendelet szabályozza. Bérfőzés alatt „a párlat szeszfőzdében a bérfőzető részére történő előállítása„-t értjük.
A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény bérfőzött párlat utáni adófizetési kötelezettség megállapítására vonatkozó szabályai 2015. január 1-jétől megváltoztak. Megszűntek az adómentesen főzhető párlatra vonatkozó szabályok és újra bevezetésre kerül az úgynevezett bérfőzési szeszadó, amely egy bérfőzető részére évi 50 liter (50 liter 86 fok-os vagy 86 liter 50 fok-os mint jelenleg…) párlat mennyiségig 1670 Ft/hlf (azaz 835 HUF/1 liter 50 fok-os pálinkát jelent) adóösszegben teljesítendő. A kedvezményes keretet meghaladó mennyiségű párlat után 3333,85 Ft/hlf összegű adót kell fizetni. Ha értékesíteni akarja a lefőzött pálinkát, akkor párlat zárjegyet kell igényelni a vámhatóságtól.
A bérfőzés során a bérfőzést megrendelő a főzési díjat (a szolgáltatás ellenértékét) valamint a bérfőzési szeszadót is a pálinkafőzdében fizeti meg.