Pálinkafőzdénk a Demeter Pálinka Manufaktúra nevet kapta a keresztségben. Ez elsősorban tulajdonosunk vezetéknevének köszönhető, ami szerencsés módon egybeesik az antik görög istennő, a termést hozó és gyümölcs érlelő Földanya, Demeter Istennő nevével.
A pálinkafőzde
Modern pálinkafőzdénk Ibrányban, a Tiszától néhány kilométernyire, Szabolcs megyében található. Elsősorban minőségi pálinkák előállítására törekszünk itt az ország Keleti felében, Tokajtól, Sárospataktól és a Szlovák határtól is 30 kilométernyire. A napérlelte zempléni, rétközi gyümölcsökből az alábbi párlatokat készítjük: szilvapálinka, almapálinka, körtepálinka, bodzapálinka, szamócapálinka, barackpálinka, meggypálinka, cseresznyepálinka, körtepálinka, és vilmoskörte pálinka.
Minőségi pálinka
A minőségi pálinka készítésének első lépése a gyümölcs és annak odaadó érlelése. A Demeter Pálinka Manufaktúra olyan hangsúlyt helyez a gyümölcsre, a pálinka alapanyagára, hogy külön fajtákat, különleges gyümölcsöket termeszt a legjobb minőségű ital előállítása érdekében. A saját almás- és szilváskerteken túl igyekszünk a lehető legtöbb alapanyagot mi megtermelni: ebben az évben például bodzaültetvénnyel gyarapítottuk a saját termelésű gyümölcsök körét. Így olyan gyümölcsöt szüretelhetünk, aminek kezelésében, fajtajellemzőben a lehető legteljesebb mértékben tisztában vagyunk és biztosak vagyunk a végeredményben.
A második, általunk fontosnak tartott lépés a pálinkafőző berendezés. Cégünk kézműves technológiával készült CARL lepárlót használ. A rézből és rozsdamentes acélból készült CARL készülékeket a legkiválóbb főzdék választják szerte a világon esztétikusságuk, kézi megmunkálásuk, precizitásuk, aroma tányérjaik és tartósságuk miatt. Mi azért tartjuk jó választásnak a CARL lepárlót, mert teljes szabadságot ad annak a pálinkának a megvalósításában, amit főzőmesterünk megálmodik.
Végül az emberi tényezőnek is nagy szerepe van a kiváló pálinka megalkotásában. Pálinkafőző mesterünk, Krózser József nem csak a pálinka főzését felügyeli, hanem a gyümölcsfák ültetésétől kezdve a termesztésen és a betakarításon keresztül az erjesztés folyamatáig mindenen ott van vigyázó tekintete. Az egész művelet minden apró részletének ismerőjeként ügyel arra, hogy a végeredmény a lehető legtöbb érzéki élvezetet nyújtsa.