I. Erdei és Vadon Termő Gyümölcsökből Készült Pálinkák Országos Versenye
2013. augusztus 28-30. – Nagykeresztúr
A versennyel a rendezők fórumot kívántak adni a palóc vidék pálinkáinak, párlatainak megmérettetésére azzal a céllal, hogy elősegítsék a minőség javulását, a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítését és a jó minőségű pálinka minél szélesebb körben való elismertetését.
A Verseny az Északi-középhegység egyik csodálatos településén, Nagykeresztúron kerül megrendezésre. Az itt élő emberek munkája, az itt tapasztalható eltérő éghajlat is igazi különlegességeket teremtett. A palócok ezekből a gyümölcsökből készítik el a hozzáértő kezek és műhelyek közreműködésével pálinkájukat.
Az Erdei és Vadon Termő Gyümölcsökből Készült Pálinkák Országos Versenyével otthont kívántak adni azoknak a pálinkakészítőknek és pálinkáiknak, amelyeknél az alapanyagot az ősi természetből nyerik, amivel szolgálják a fenntartható gazdálkodást.
Két versennyel kívántak hagyományt teremteni abból a célból, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék az erdő és mező gyümölcseit, melyek méltóképpen foglalják el helyüket a minőségi pálinkák széles palettáján, valamint megismerhessék a palóc tájat és termékeit.
I. Versenykategóriák – II. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny:
1.Ágyas pálinkák
2. Almatermésű gyümölcsök pálinkái
3. Bogyós termésű gyümölcsök pálinkái
4. Csonthéjas termésű gyümölcsök pálinkái
5. Szőlő pálinkák
6. Törkölypálinkák
7. Egyéb pálinkafajták
8. Párlatok (pl.: borpárlat, vagy nem Magyarországon termett gyümölcsök párlatai).
II. Versenykategóriák – I. Erdei és Vadon Termő Gyümölcsökből Készült Pálinkák Országos Versenye:
1. Erdei és vadon termő gyümölcsök pálinkái
A munkánk elismerése ezen a versenyen is megmutatkozott, számos djat nyertünk, melyeket a fotókon megörökítettünk!!!